Translate

Ποδήλατο και Aυτοκίνητο 2018 - Tι Aλλάζει; [follow english]



Euro NCAP: Από τα Τεστ στη Πραγματικότητα.. Ποδήλατο και αυτοκίνητο το 2018 - AEB Cyclist


Σε ισχύ και τεστ για ανίχνευση ποδηλάτου.

Το νέο στοιχείο ωστόσο αποτελεί το γεγονός ότι στα τεστ του οργανισμού μπαίνει πλέον σιγά-σιγά και η προστασία των ποδηλατών εξ ου και στο πεδίο της αξιολόγησης των συστημάτων ασφαλείας θα ενταχθεί και η αποτελεσματικότητα της ανίχνευσης ποδηλάτη από το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος του αυτοκινήτου.

Επώνυμες εταιρείες όπως η Bosch δρομολόγησε ένα σύστημα ενεργητικής ασφάλειας all-in-one για κατασκευαστές οχημάτων που ενσωματώνει αυτόνομη πέδηση έκτακτης ανάγκης (AEB) και ανίχνευση ποδηλάτων.



Στην ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, οι ΡΟΔΕΣ αντιπροσωπεύουν το 3% των θανάτων από τροχαία ατυχήματα και το 15% των νοσηλειών, σύμφωνα με το Γραφείο Υποδομών, Μεταφορών και Περιφερειακών Οικονομικών. Οι περισσότεροι από αυτούς τους θανάτους αφορούν ελαφριά οχήματα λόγω μετωπικών συγκρούσεων, πλευρικά ισχυρά χτυπήματα στις μπάρες, συγκρούσεις με πόρτες και οπίσθια γωνιακά χτυπήματα από σφήνες ή φρεναρίσματα.


Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αρμόδιοι φορείς, κατασκευαστές αυτοκινήτων και κορυφαίοι προμηθευτές, συμμετείχαν στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν και συμφώνησαν ότι πρέπει να δράσουν από κοινού προκειμένου να μειωθούν στο ελάχιστο τα τροχαία ατυχήματα.

Η Ευρώπη κατατάσσεται ως η ήπειρος με τα λιγότερα μοιραία οδικά ατυχήματα, αλλά η Αφρική και κάποιες περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου έχουν το υψηλότερο ποσοστό σε θανάτους από οδικά αίτια, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και η Κύπρος.

Οι περισσότερες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές σημειώνονται σε επιβάτες αυτοκινήτων, ενώ ακολουθούν ποδηλάτες, μοτοσικλετιστές και πεζοί.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 43% του συνόλου των ατυχημάτων συμβαίνουν σε αστικές περιοχές και το 60% αυτών των ατυχημάτων οφείλονται σε ανθρώπινο λάθος, όπως η χρήση κινητού και η μέθη.


Στη Γερμανία, από το 2010 έχουν σημειωθεί 750.000 θάνατοι από τροχαία, παρότι η μείωση σε σύγκριση με περασμένες δεκαετίες είναι ραγδαία.

Παρόλα αυτά, είναι εντυπωσιακό ότι, σε παγκόσμιο επίπεδο, 1,2 εκατομμύρια θάνατοι από οδικά ατυχήματα θα μπορούσαν να αποφευχθούν το 2017. Για να συμβεί αυτό όμως, απαιτούνται υποδομές, παιδεία και φυσικά επανασχεδιασμός του μέλλοντος της καθημερινής οδήγησης, προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για τη βελτίωση των οδηγικών συνθηκών



Υποστηρίζουν ότι το νέο ποδηλατικό σύστημα AEB θα μπορούσε να αποτρέψει την εμφάνιση πολλών συγκρούσεων. "Τα συστήματα υποστήριξης οδηγών είναι το επόμενο βήμα κατά μήκος της διαδρομής προς την οδήγηση χωρίς ατυχήματα". "Αυτοί οι ηλεκτρονικοί βοηθοί είναι πάντα προσεκτικοί και, σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, ανταποκρίνονται πιο γρήγορα από ό, τι οι άνθρωποι μπορούν. Παρέχουν υποστήριξη ακριβώς εκεί που χρειάζονται οι οδηγοί - σε πολυσύχναστη κυκλοφορία στην πόλη. "



Από το 2018, τόσο το σύστημα Euro NCAP όσο και το ANCAP θα περιλαμβάνουν βαρύτητα για να είναι επιλέξιμες για πέντε αστέρια για πέδηση έκτακτης ανάγκης με ανίχνευση ποδηλάτων.

Το νέο της σύστημα κυκλοφορίας AEB Cyclist μπορεί να αντιδράσει σε 190 χιλιοστά του δευτερολέπτου, το οποίο είναι λιγότερο χρόνο από ό, τι χρειάζεται για να αναβοσβήσει δύο φορές και μπορεί να φέρει το αυτοκίνητο σε πλήρη στάση σε ταχύτητες έως και 40 χλμ. / Ώρα.





σύστημα AEB με την ενσωμάτωση της ανίχνευσης ποδηλάτων θα είναι μοναδική ως πλήρης συσκευασία.

Σύμφωνα με τη Bosch, το σύστημα χρησιμοποιεί αισθητήρες ραντάρ μεσαίας εμβέλειας που είναι τοποθετημένοι στο πίσω μέρος και οι οποίοι συμβάλλουν στην παρακολούθηση των τυφλών σημείων και των λωρίδων του οδηγού.
Μόλις το όχημα είναι σταθμευμένο παράλληλα, η προειδοποίηση εξόδου το μηχανημα Β'  ενεργοποιείται σε όλες τις πόρτες και λειτουργεί για αρκετά λεπτά μετά την απενεργοποίηση της ανάφλεξης.


"Τοποθετημένες στα αριστερά και δεξιά του πίσω μέρους του αυτοκινήτου, οι αισθητήρες παρακολουθούν την κυκλοφορία. Μέσα σε ακτίνα 20 μέτρων, μπορούν να ανιχνεύσουν άλλους χρήστες του δρόμου που πλησιάζουν από πίσω ή που βρίσκονται ήδη στο πλάι ή στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και προειδοποιούν αμέσως τον οδηγό πριν ανοίξουν την πόρτα τους.

Η πρακτική Motoring μίλησε με τη Bosch σχετικά με αυτό το σύστημα το οποίο λέει ότι είναι τώρα διαθέσιμο για χρήση από ΚΑΕ.
Η γερμανική εταιρεία παραδέχτηκε ότι έχει ήδη υπογράψει με έναν κατασκευαστή αυτοκινήτων - δεν αποκαλύπτει το ονομά του, για να χρησιμοποιήσει το σύστημα σε  όχημα και θα είναι έτοιμο  το επόμενο χρόνο.

από τα καλύτερα νέα...



πηγή1< |πηγή2< |πηγή3< |πηγή4< [και οι φωτογραφιες]

επιμελεια s.soniatexarheia©magicArtpages_v

Ποδηλατάδα νυχτερινή, σεβομαι και γνωρίζω τη πόλη μου κάθε Παρασκευή βράδυ. Λεμεσός Non stop Night-Cycling, full Fridays throughout the year. ...!! under the Limassol Νight lights.. Fun.!
©FridayNight_BikeLimassolCy

-
παρακαλούμε τους αναγνώστες σε καθε επιτρεπτή αντιγραφή των κειμένων και φωτογραφίας,
σε δημόσιες κοινοποιήσεις να αναφέρονται όλες οι πηγές..
-
ευχαριστούμε soniatexarheia©magicArt'ς pages_#Voluntary_action4eu_ team of social Events in Europe 
- ☺ - 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

..ποδηλατόβολτες νυχτερινές... Κέφι, Υγεία, Δώρο μια όμορφη βραδιά με ποδήλατο μεσα στην αγαπημένη μας Λεμεσό.